Agunnarydsstiftelsen

Karlskronaresa med årskurs 6 vårterminen 2022 

Tack vare stiftelsens bidrag kunde vi avsluta åren på Agunnarydskolan med en rolig och minnesvärd resa till Karlskrona.  

Klockan 8.00 torsdagen den 2 juni bar det av mot Karlskrona. Eleverna var förväntansfulla och pratade kanske mest om tre-rätters pizzamiddagen som väntade på kvällen. Bilen rullade sakteligen mot staden men det behövdes minst en bensträckare på vägen, det klargjordes redan i Agunnaryd. 

Det stoppet blev i Tingsryd där vi tittade på Kungastenarna och pratade om kungarnas olika valspråk. 

När vi äntligen var framme i Karlskrona blev det ett besök på Marinmuseum. Vi tittade på en massa vapen, dykarklockor, var inne i u-båtar, uppe på olika skepp och fartyg och testade våra balanssinnen.

Efter besöket på Marinmuseum åkte vi till Boda borg där det blev mycket spring och klurigheter. Elevernas förväntningar för denna aktivitet var inte särskilt höga, men efter tjugo minuter var de engagerade till tusen och sammanhållningen var oerhört glädjande att se. I fyra timmar sprang de runt och testade sina förmågor på olika sätt innan de unisont meddelade att de inte orkade mer.  

Väl på hotell Arkipelag som skulle bli vårt tillfälliga hem, blev det dags för den efterlängtade trerätters pizza-middagen. Eleverna var mätta och väldigt belåtna, inte konstigt alls kan jag intyga. Det blev en efterföljande härlig promenad med stopp på en lekplats samt godisinhandling innan det blev nedvarvning på rummen. 

Dag två inleddes självklart med hotellfrukost innan vi checkande ut från hotellet.  

Fredagens aktivitet blev bollspelsgolf.

En lite udda, men kul aktivitet som ingen av oss testat tidigare. Det rullades, kastades och sparkades bollar till höger och vänster. Till slut avgjordes det hela med ett pussel och fröken fick visa sina pusselförmågor. Det rådde delade meningar om vem som egentligen vann, men vad spelar det för roll i slutänden egentligen. 

Efter bollspelsgolfens avslut åkte vi in till stan för lunch på en grill, ett besök hos Rosenbom framför Amiralitetskyrkan, och självklart avslutade vi vår Karlskrona-vistelse med glass på Glassiären. 

Det var en trött skara som åkte hemåt på fredagseftermiddagen, men med nya härliga minnen i minnesbanken.  

Janina Pedersen, lärare 

Agunnarydskolan