Agunnarydsstiftelsen

Distansundervisning på Agunnarydskolan

Covid-19 ställer just nu till det för såväl skola som samhälle och krisen har gjort att människor har fått digitalisera vardagslivet för att kunna hålla avstånd. Vi internet-handlar, umgås via facetime och deltar i digitala möten.

Skolorna har såklart också blivit påverkade. Många elever som känner sig friska med lindriga symtom och som skulle varit i skolan under vanliga omständigheter, rekommenderas nu att vara hemma på grund av risken för smitta.

Även vi på Agunnarydskolan har fått digitalisera mer för att kunna bedriva undervisning för alla. Detta hade inte varit möjligt i den utsträckning som nu, om inte Agunnarydsstiftelsen hade gått in och stöttat med att köpa in webbkameror, mikrofoner till lärarna samt headsets till eleverna. Nu har vi snabbt och enkelt gjort det möjligt med distansundervisning på skolan. Lärarna kan ha digitala genomgångar och besvara frågor från elever som sitter hemma med lindriga symtom och tillsammans med eleverna utvecklar vi användandet av en mängd olika digitala verktyg.

Detta skulle inte ha varit möjligt utan Agunnarydsstiftelsen och vi på Agunnarydskolan tackar för det stöd ni har visat och fortsätter att ge!

Tack!