Agunnarydsstiftelsen

Familjedag vid Bygdegården

Under den mulna nationaldagen hölls den traditionsenliga familjedagen vid bygdegården. Vädret var perfekt för uteaktiviteter och föreningarnas olika stationer och de inhyrda hoppborgarna användes flitigt av de glada barnen. Underhållningen med Ellen Sjömålen som berättade sagor för stora och små samt trollkarlen Nielo var mycket uppskattade. Ellens sagor handlade om allt från kaffekvarnar och kossor till tomtar och lindormar medan Nielo tog hjälp av barnen i flera av sina trick och när trollstaven är 5 meter lång kan man ju förstå att det krävs en och annan assistent.

AIF´s bolltävling såväl som bouleplanen besöktes flitigt av bollintresserde medan brandvärnets nya brandbil och säkerhetslotteri lockade många besökare. Agunnaryds LRF’are höll grillen igång hela dagen och hamburgarna såldes i strid ström. Populärt som vanligt bland de lite mindre beskarna var ansiktsmålning, denna gång stod Emelie för de färgglada utsmyckningarna.

Ett annat uppskattat inslag var tävlingen ”halva potten” där höjden på Agunnaryds längsta flaggstång skulle gissas. Stolt vinnare blev Rolf Nilsson som gissade rätt precis på metern. Bygdegårdsföreningen vill tacka Henrik på Jörgen Carlssons Åkeri för detta initiativ.

Vi från Bygdegårdsföreningens styrelse tackar alla som deltog under dagen och vi hoppas kunna göra om dagen till nästa år. Vi vill också rikta ett särskilt tack till Agunnarydsstiftelsen som genom Majbackens donation gjorde dagen möjlig. Bygdegården vill också tacka alla föreningar som ställde upp och visade sin verksamhet.