Agunnarydsstiftelsen

Agunnaryd goes underground

Det har blivit början till en tradition att skolan har Öppet hus på FN:dagen. Detta var andra året och i år var temat ”Agunnaryd goes underground”. Hela byggnaden var en enda tunnelbanelinje, där första stationen var Hyde Park. Vi befann oss då i förskolan och kunde lyssna till fågelsång, se ankorna i dammen och beundra de egen­händigt gjorda träden och fjärilarna.

Sen kom vi till Aguarium, en station där de lite äldre förskolebarnen gjort fiskar av alla de slag. Man kände sig verkligen som om man var i ett akvarium!

Nästa station var Gallery A, där en konstutställning hade vernissage. Konstverken hade klass F-5 gjort på vår skapardag i septem­ber under ledning av Lisbeth Thapper. Med namnade verk, lista över alla konstverken, kunniga guider och sist men inte minst cider och salta pinnar, blev det en upplevelse!

I personalrummet, för kvällen förvandlat till Cinema, kunde man se de filmer klass 6 gjorde under skapardagen. De är verkligen bra! Under Robins ledning lärde de sig att filma och redigera och det var så roligt att många fick ta del av resultatet.

Därefter låg London Zoo med fullt av djur som eleverna gjort med Maria Larsson som lärare, och resultatet efter att de blivit brända var så bra att de blev förvånade själva!

Man kunde också beskåda kända Londonbyggnader som Big Ben, London Eye och Tower Bridge.

Slutstationen var i matsalen där man kunde besöka ett engelskt Tea Room och få sig ett riktigt afternoon tea till livs. Sexorna hade med hjälp av föräldrar, bakat och brett sandwiches och serverade nu i bästa Londonstil. Förtjänsten från serveringen går till sexor­nas Londonresa i vår.

Det strömmade in folk, kända och okända, unga och gamla och vi gladdes och njöt. Mot slutet av kvällen samlades vi alla i gym­pasalen och hade en samling som eleverna ledde. De läste ur FN:s barnkonvention, berättade om FN och sjöng.

Ljusen fladdrade, vi var många som fick oss en tankeställare och när vi gick hem var det med stolthet och glädje över vår skola och våra elever.

Foto från Agunnarydskolan och Familjen Wilke.