Agunnarydsstiftelsen

Skolans utflykt till Myrebobacken

Som vi har längtat efter en riktig vinter! Och i år kom den med besked, snö och en massa minusgrader. Genast började vi tänka på hur vi bäst skulle utnyttja detta läge.

Vi har ett flertal gånger arrangerat ett ”Vasalopp” men det är numera ganska svårt att få ihop längdskidor och pjäxor till hela skolan. Efter många snöfattiga vintrar kan man inte ta för givet att eleverna är utrustade med detta.

Utförsåkning då? Vi har ju förmånen att ha en bra backe på lagom avstånd och där visste vi att det fanns möjlighet att hyra utrustning.
Nästa fråga var finansieringen. Skolan är och skall vara kostnadsfri så på något sätt måste pengarna fram. Då har vi det inte många har – en Agunnarydsstiftelse som stöttar våra idéer, som ställer upp med pengar när vi kommer på något utöver det vanliga för våra elever. Och se, det var inga problem! Buss fram och tillbaka, hyra av backe och utrustning, allt ställde de upp med.

Vi bokade en dag någon dryg vecka i förväg och kunde sen bara hoppas på att ha tur med väder och före. Och vilken dag det blev! Minst 15 minus när dagen började men ett strålande solsken och gnistrande vit snö. 40 glada barn, varav ca 30 aldrig provat att åka lift eller åka utför innan. Vilken inspiration, vilken glädje, ja vilken fantastisk dag!

Att möta eldsjälarna hos Friluftsfrämjandet som helt ideellt ställer upp och provar ut utrustning, sköter liften och servar oss på bästa sätt är imponerande! Att de sen imponerades av våra trevliga elever är ju bra reklam för vår skola men vi är bortskämda och väntar oss inget annat!
Vi är också rysligt tacksamma för att vi fick med oss 4 pappor som med kunnande, tålamod och glädje hjälpte våra elever i backen. TACK Magnus, Micke, Jan-Åke och Krigge för hjälpen!
Denna fantastiska dag glömmer våra elever aldrig!