Agunnarydsstiftelsen

Inflyttning i de nyrenoverade lägenheterna

Fredagen den 11 december 2015 kunde de första hyresgästerna flytta in i de nyrenoverade lägenheterna på Bygdevägen 3. Redan den kvällen lyste den första adventsljusstaken i något fönster och det vittnade på något sätt om en ny framtid för det centrala, och nu även moderna, lägenhterna mitt i byn. Det var alltså inflyttning i de fyra lägenheter närmast affären. När alla etapper av renoveringen är klara någon gång under 2016 så finns där totalt 11 totalrenoverade lägenheter.

Visningen

Någon vecka innan inflyttning var det visning av lägenheterna för våra hyresgäster som tecknat sig för en lägenhet, men även för de som visat intresse men kanske inte bestämt sig. Några av hyresgästerna hade redan tjuvtittat men inte på en fullt klar och avstädad lägenhet, därför var det många nyfikna och förväntansfulla personer som kom. Visningen började med att alla gick runt och tittade, en del hade tumstock och block för nu skulle ju nya gardiner fixas och soffan måste ju få plats. Efter att alla sett vad de ville samlades vi igen och de informerades om praktiska detaljer och det gavs tillfälle att framföra både positiv och negativ kritik. Av stämningen att döma kunde den inte tolkas annat än att alla i det stora hela tyckte om vad de såg. Någon blev särskilt glad för praktiska saker, så som att slippa köpa snöskyffel eftersom vi lovat skotta ända fram till entrédörren. Att gästerna slipper kostnaden för eget elabonnemang var också något som togs emot positivt.

Fortsatt renovering

I lägenheterna har vi valt en öppen planlösning för att få rymd och ljus. Färgsättningen är ljus och går i vitt och grått, detta för att hyresgästen själv har mer möjlighet att färgsätta efter egen smak med möbler och andra inredningsdetaljer.  Redan på planeringsstadiet beslöts att lägenheterna skulle passa både yngre och äldre och samtliga lägenheter är anpassade med avseende på tillgänglighet. Just nu pågår renoveringen av etapp två, d.v.s. de tre lägenheter närmast skolan och om allt går enligt planerna kan dom vara klara i mars/april. De fyra sista har entreprenörerna lovat kan vara klara i juni/juli 2016. Om det blir så återstå att se för någon exakt tidsplan har vi inte lagt.

Vi hoppas verkligen alla kommer att trivas med sitt nya boende, vi kommer i vart fall göra vad vi kan för att trivseln ska bli den bästa på alla sätt.

Om det är någon som är intresserad av att hyra är ni välkomna att höra av Er.