Agunnarydsstiftelsen

Återstart av luftgevärsskytte i Agunnaryd 

Skytteföreningen är en av Agunnaryds äldsta föreningar med anor sedan 1860-tal och har bedrivit ungdomsverksamhet i över 50 år. När barnkullarna började växa för några år sedan fick vi dock inte längre plats med vår utrustning i skolan och vi blev utan lokal och fick lägga ner ungdomsverksamheten trots att det fanns fler barn och ungdomar än på länge. 

Tack vare  finansiering från Allmänna Arvsfonden och Agunnarydsstiftelsen har vi nu ett nytt aktivitetshus i Agunnaryd. Föreningen har också moderna digitala skjutmål som vi fick bidrag för av Leader Linné. Vi har också nya moderna luftgevär som möjliggör för såväl ung som gammal att vara med och skjuta. 

När vi bjöd in traktens barn och ungdomar till en första kväll med luftgevärsskytte slog vi alla förväntningar med över 30 skyttar och en entré som var fylld med skor. Sammanlagt under hösten har det varit totalt 44 barn och ungdomar varav det har varit runt 30 barn/skyttar som har kommit och skjutit. Vi är så glada för detta! 

Vi märkte också ett intresse från vuxna att vara med och skjuta. Totalt har vi nu ett 20-tal vuxna som träffas varannan onsdag och skjuter, men framför allt umgås. 

Skytteföreningen ser ljust på framtiden! 

Thomas Norlin och Henrik Nilsson, Agunnaryds skytteförening 

Anläggningen har finansierats genom stöd från: 

En bild som visar Teckensnitt, text, Grafik, skärmbild

Automatiskt genererad beskrivning