Agunnarydsstiftelsen

Välkomstkassen

Agunnaryds sockenråd välkomnar nyinflyttade bybor till Agunnaryd genom att dela ut en välkomstkasse. Välkomstkassen har haft olika utseende och innehåll genom åren och 2022 var det dags att förnya och uppdatera innehåll och utseende i välkomstkassen.  

Den nya påsen är av tyg och har texten I love Agunnaryd och hänvisar till www.agunnaryd.se, sockenrådets webbsida. A:et i Agunnaryd pryds med en lingonkvist och följer den logotype som är framtagen för Agunnaryd. Påsen är av tyg och kan tvättas och återanvändas vilket gör den både mer hållbar och användbar. 

Innehållet i välkomstkassen är framtaget i samarbete mellan många olika föreningar, verksamheter och företagare i Agunnaryd.och innehåller ett välkomstbrev från Sockenrådet, presentkort på 500 kr i lanthandeln, möjlighet till säsongskort på AIFs fotbollsmatcher och brandvarnare från Brandvärnet och uppdaterad information från olika föreningar, verksamheter och företagare har att erbjuda i Agunnaryds socken.  

Som ny agunnarydsbor anmäler man att man önskar en välkomtkasse via ett formulär på www.agunnaryd.se och sedan delas välkomstkassen ut under nationaldagsfirandet den 6 juni. Under 2022 års nationaldag delade vi ut 6 välkomstkassar och fick fin respons från våra nya bybor. 

Sockenrådet vill med denna text visa vår tacksamhet till stiftelsen över det ekonomiska bidraget att kunna ta fram och dela ut denna fina välkomstgåva. 

 
Kontaktperson: Therese Thapper, Agunnaryds sockenråd