Agunnarydsstiftelsen

Ny inredning i affären

I våras tog ALEF tillsammans med Kristoffer i affären beslut att köpa in nya kylar eftersom de gamla hade sett sina bästa dagar och dessutom drog onödigt mycket ström. Det behövdes också nya kameror då det varit inbrott två gånger och vi ville att personalen skulle känna sig trygga på jobbet.

Vi tog in anbud från två håll på både kylarna och kamerorna så att vi hade ett underlag när vi skulle söka bidrag från jordbruksverket. Det var inte helt lätt att fylla i blanketterna rätt så det blev lite mail fram och tillbaka för komplettering. Lånet beviljades och vi kunde lägga beställningar på kylar och kameror. Det blev Wica från Vislanda (kylarna), och ELTT (kamerorna), som fick installera de. Samtidigt sökte vi bidrag och lån från Agunnarydsstiftelsen, lånet för att kunna betala räkningarna innan bidraget betalades ut från Länsstyrelsen. Tack till Agunnarydsstiftelsen för att ni beviljade det.

Måndagen den 29 maj skulle kylarna komma, så på lördagen innan samlades några från ALEF och andra frivilliga efter affärens stängning och tömde kylarna på varor. Ytterligare några frivilliga kom på söndagen och då monterades de gamla kylarna ner och togs ut från lokalen. AIF hjälpte också till och tog sedan skrotet till sin container. ALEF tackar alla som hjälpte till med arbetet.

ALEF passade också på att göra det lite mysigare i kaféet med nya stolar, gardiner, porslin, lampor och blommor. Samtidigt inköptes 2 nya parasoller till uteplatsen. Tack till Ljuvligt som hjälpte oss att fixa till det i kaféet.