Agunnarydsstiftelsen

Drönare för foto och filmproduktion

RH media är ett ungt produktionsbolag inom filmproduktion, flygfotografi, design och webb. Företaget drivs av 19-årige Robin Håkansson med Agunnaryd som utgångspunkt.

Redan under studietiden startade jag min firma. Jag hade ambition att kunna arbeta professionellt med mitt största intresse som kretsar kring digitalt skapande. Efter studenten från estetiska programmet 2015 beslutade jag mig för att satsa helhjärtat på min nystartade verksamhet.

I portfolion (www.rhmedia.se) har jag flera filmer och hemsidor till små och stora företag i främst Smålandsregionen. Jag har även lagt ner energi på flera ideella projekt i Agunnaryd, bland annat skapandet av Agunnaryds turistwebb (www.visitagunnaryd.se) med integrerad besöksmålskarta, reklamfilmer till lanthandeln och framställan av Agunnaryds Allehanda.

I slutet av året blev jag utsedd till Årets unga landsbygdsentreprenör i Kronobergs län 2015 och fick ta emot diplom av landshövding Kristina Alsér med motiveringen:

”Robin har på ett föredömligt och inspirerande sätt visat att en ung människa boende på landsbygden direkt efter gymnasiet kan komma igång med en heltäckande affärsidé som innefattar foto, film och webbproduktion.”

Med denna utmärkelse i bagaget känner jag mig motiverad att fortsätta syssla med det jag älskar och förhoppningsvis kunna livnära mig på det i framtiden.

En viktig del av företagets profil är möjligheten att kunna erbjuda kunder flygfotografier och flygfilmer, ofta som en integrerad del i en större mediaproduktion. Jag anser det viktigt att hänga med i utvecklingen för att kunna konkurrera med de stora mediabolagen när det gäller produktion av mediatjänster. En av företagets styrkor tror jag är just att det är ett litet och personligt bolag som kan erbjuda tjänster till ett konkurrenskraftigt pris.

Jag är otroligt tacksam för den hjälp RH media fått av Agunnarydsstiftelsen med delfinansiering av en uppgraderad drönare för foto och film. Det har bland annat resulterat i flera reklamfilmer till Växjö City, möjligheten att bli leverantör av flygscener till Viasat Motor och gjort det möjligt att göra ett flertal husfotograferingar och översiktsbilder. Jag ser det som en viktig investering som bidrar till att utveckla verksamhetens möjligheter inom mediaproduktion i framtiden.