Agunnarydsstiftelsen

Agunnarydsritten 2023

Tävlingen gick av stapeln den 4 mars. Vi hade 29 startande från större delen av Sverige. Tävlingen blev en otroligt lyckad dag. 

Vi hade ett gediget prisbord till våra placerade ekipage och även priser som delades ut till de placerades medhjälpare vilket var otroligt uppskattat av deltagande. Vi hade priser som delades ut till alla startande, priser till alla godkända ekipage i clear round klassen (en klass där ingen blir placerad, endast godkänd eller inte godkänd) det är inte vanligt att det delas ut priser till dessa klasser och även där väldigt uppskattat.  

Vi hade en otroligt hög summa på prispengar till årets tävling där den totala summan i prispengar hamnade på 22.000 kr fördelat på alla placerade i 80km klassen och 50km klassen. Ingen annan tävling i Sverige har haft så mycket prispengar på de senaste 5-10 åren om inte längre än så? Vi hade fått in mycket sponsring i även hederspriser så vi hade riktigt fint prisbord.  

Vi hade totalt 22 st sponsorer som var med och sponsrade med mat till funktionärer, hederspriser och prispengar bla.  

Brandvärnet var deltagande och körde en “förbil” före första ekipaget genom byn. För att hålla det kontrollerat genom byn i, önskemål från den ena domaren. Det var ett gott samarbete och hoppas vi kan göra något liknande i framtiden.  

Vi hade en middag på kvällen efter tävlingen, vi hade flera tävlande som kom och var med på middagen, de flesta funktionärerna var med och alla som hjälpt till på något sätt runt om tävlingen. Det var en trevlig och uppskattad middag för både funktionärer och tävlande. Där hade vi vårt lokala företag Agunnarydsgillet som stod för maten.  

Agunnaryd visade sig återigen från sin bästa sida och de utövande har varit otroligt nöjda att komma till vår by och få känna på vår gemenskap. Vi fick mycket beröm från domarna för vår fina Agunnaryds anda där alla hjälps åt och jobbar på. Det visades handlingskraft direkt på morgonen där alla plastband fick bytas ut till rep pga blåsten. Det sandades under dagen för att inga bilar och släp skulle fastna när de skulle ta sig hem från tävlingen.  

Nu laddar vi inför vår tävling 2024 3-5 maj kommer tävlingen äga rum, själva tävlingsdagen kommer vara lördagen den 4 maj. Vi har planer på att ha en liten invigning på fredagen där vår kommundirektör Jennie Vidal tackat ja till att vara invigningstalare. Vi planerar för att ha middag på tävlingsplatsen med trubadur, prisutdelningar och fest (även öppen för bybor) på lördagskvällen.  

Sara Henriksson, Växjö Distansryttarklubb 

Foto: Daniel Nilsson