Agunnarydsstiftelsen

Ungdom och Unghund-SM

Tänk att vi kunde få så fint väder igen, en hel helg i september. Den 16-17 september arrangerades det 2 SM i Agunnaryd. Ett för dom 40 bästa hundarna under 3 år och ett för de 5 bästa ungdomar under 23 år. Ekipagen var representerade från hela Sverige. Simon Mosse från Irland var domare för årets SM. Simon var mycket imponerad av den höga kapaciteten på både hundar och förare.

Det var lyckat att få arrangera ungdomarnas SM här i Agunnaryd, då de förut fått startat i stora SM:et men pga. tidsbrist där så har de hamnat lite i skuggan. Här fick dom den uppmärksamhet som de så väl förtjänar. Ungdomarna bjöd på en härlig kamp där Johanna Nilsson Johansson med hunden Ever On Ztill segrade. Unghunds SM som också går över 2 dagar bjöd upp till en spännande kamp. Banan var fint uppställd samt allt omkring arrangemang. Svenska flaggan vajade fint och SM känslan var total. Fåren var på sitt bästa humör och såg till att hund och förare fick hålla Tungan rätt i mun och hålla koll på alla momenten, annars så hittade de på lurigheter.

Segrare i Unghunds SM blev hemmahoppet Eva Eriksson med Ever On Zalt. Båda SM hundarna är kullbröder och uppfödda i Elmtåsa, Agunnaryd. Det funkade utmärkt att vara på Ekvallen. Det blev en utmärkt tävlingsplats med god plats för bilar och husvagnar och en bra tillgång till klubbstugan. På lördagskvällen samlades vi i klubbstugan där vi lekte, drog historier och åt god mat som serverades av fam Ahl.

Vi tackar alla som kom och tittade och alla sponsorer. Ni bidrog stort till att det blev ett lyckat SM i Agunnaryd

Peter Johansson och Eva Eriksson