Agunnarydsstiftelsen

Studieresa till London – Tack till klass 6!

Glorious future. Have a nice visit in England! Agunnarydsstiftelsen vill rikta ett stort TACK till ungdomarna i klass 6 som avslutar sin tid på Agunnaryds skola. Genom deras goda arbete inom den internationella profilen har de varit, och förhoppningsvis fortsätter vara, stolta ambassadörer för vårt Agunnaryd. För att de redigt ska få chans att testa sina ”verktyg för att möta världen” bjuder Agunnarydsstiftelsen dem på en studieresa till England.

Referat från resan:

Det var ett gäng förväntansfulla resenärer som klev på tåget i Älmhult, som gick in på Kastrups flygplats, checkade in, passerade säkerhetskontrollen och slutligen gott och väl satt fastspända på planet. Med en grupp på fyra elever åkte vi till London,  Annette och jag, måndagen den 23 maj.

Allt löpte på som planerat och vid lunchtid, engelsk tid var vi på Heathrow. Där blev vi hämtade av en minibuss och när vi kom in till stan hämtade vi upp en guide. Vi gjorde sen en rundtur runt London på ett par timmar och plötsligt fick bildernas och filmernas byggnader liv!  Så stort klocktornet med Big Ben var, så mäktig parlamentsbyggnaden, så mycket folk!!

Vi lämnades så småningom på vårt hotell, ett nyrenoverat litet ställe vid Paddington Station. Rent och fräscht var det men rummen var så små att jag var tvungen att flytta sängen för att kunna ställa resväskan på golvet! Men hotellrum i storstäder är ju små om man håller sig i ”vår” prisklass.

God pizza i det närbelägna köpcentret på kvällen och en snabbtur i Hyde Park.

Dag 2 innebar resa till Watford och besök på studion där man spelade in filmerna om Harry Potter. En upplevelse av sällan skådat slag!

Den tredje dagen promenerade vi till Mme Tussauds vaxkabinett där vi hade en oförglömlig förmiddag. Härliga utställningar, en tur genom London och dess historia och en 4D film som avslutning.  Lunchen intog vi på en typisk engelsk pub och den bestod av fish&chips.

Sen stod shopping på schemat och Hamley´s var det stora dragplåstret. På de fem våningarna fyllda av leksaker och anställda som demonstrerade diverse sådana, var det inte svårt att fördriva ett par timmar. Några klädbutiker fick också besök. Vi hann också med en tur till Towern och en båttur på Themsen.

Dag 4 hade som höjdpunkt besöket på London Eye som erbjuder en fantastisk utsikt över London.

Som helhet var det fyra härliga dagar med en grupp intresserade och fantastiskt tåliga elever! De följde med på morgonpromenad två av tre dagar, de promenerade minst 1,5 mil/dag, de hängde med på allt vi företog oss. Tempot var högt, dagarna långa- vi tillbringade verkligen inte mycket tid på hotellet!  De fick chans att prova  sin engelska i verkligheten, de fick se sina lärare göra bort sig och de kunde skratta med oss!

TACK till Agunnarydsstiftelsen som möjliggör denna resa, TACK till er föräldrar som ger oss förtroendet att ta hand om era barn och TACK alla härliga elever som jag får visa ”mitt” London!